|
tugbu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Hocam nacizane yorumuna cevaben; bilet konusunda hemfikiriz,konum konusunda da hemfikiriz ama;
Siyaset sevmem tartişmamda ben dün alışverişe gittim bak abartısız en kotu araba reno ,vw,pejo :d acik otoparkta ben aracıma yer bulamadım kapali garaja gireyim dedim orda da bulamadım:d
Luks mağazaların çoğuda kalabalıktı o detaya hic girmeyeceğim simdi :d
Benzine zam yapılıyor ama trafik leş gibi ? Mesela bende benzinden dert yanıyorum ama toplu taşıma kullanmakta isime gelmiyor?
|
efendim normal olan budur zaten. herkes parayı şimdiden harcama, alabileceğince alma yarışına girer. bunda garip olan hiçbirşey yoktur. çünkü bugün 5 liraya almazsan yarın 10 lira olacak düşüncesinde insanlar. bugün gezeyim yoksa yarın gezemem diye düşünüyorlar.
buna evrimsel sosyolojide ters psikoloji diyorlar. tıpkı suriyelilerin bakamayacakları halde bir sürü çocuk dünyaya getirmesi gibi. neslini devam ettirme psikolojine giriyorlar, 1. dünya savaşından sonra nüfusun patlaması gibi.
yüksek enflasyon sebebiyle insanlar araba, ev, mal
vb. almaya yöneliyor elinde nakit para tutmuyor çünkü elinde olan para her geçen gün eriyor ve değer kaybediyor bu da durumu daha fazla körüklüyor. yani siyaset falan değil türkiye'nin bir gerçeği bu. ekonomi dersinin ilk konularından biridir enfslasyonun insanları alışverişe sürüklemesi. gelelim f1'e ben verstappen'ciyim efendim, redbull kanatlandırır! : )