Dog Yılanı Tarifi'nin Malzemeleri
250 gram un (4 çay bardağı)
10 gram yaş maya (fındık büyüklüğü) yada 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta akı (sarısı üstü için)
yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
150 ml ılık su (1 1/2 (yarım) çay bardağı)
1 yemek kaşığı zeytin yağı
6 büyük sosis
Şekil vermek için istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz
Ben gözler için: 12 tane kuş üzümü
Dil için: bir dilim kırmızı biber
Üstü için: yumurta sarısı
Üstüne serpmek için: rendelenmiş parmesan (italyan peyniri)
Susam, çörek otu ve has has tohumu kulandım
Hot Dog Yılanı Tarifi'nin Yapılışı
Maya su şeker ile karıştırılır, un tuz ve zeytin yağı ekleyerek yumuşak yapışmayan bir hamur elde edilir (gerekirse su veya un ilave edilir)
üstü kapalı 45 dk kabarması için dinlendirilir. Mayalanmış hamur tekrar hafif yoğrulur 6 eşit parçalar bölünür, bezelerden yaklaşık 31 cm uzun şeritler açılır (sosislerin boyuna göre ayarlarsınız) baş tarafı kalın bırakılır sonu ince açılır hafif aralıklı sosislere sarılır.
Yağlı kağıt tepsiye dizilir sonra kalın ucundan makasla ağız şekli kesilir içine ince uzun kesilmiş biber yerleştirilir, yaklaşık yarım saat daha bekletilir.
Fırın önceden 180 derece ısıtılır, yılanların üstüne yumurta sürülür ve gözlerine üzüm bastırılır sonra tohumlar ve rendelenmiş peynir serpilir,
fırında 25- 30 dk pişirilir.
Not: arada fırına bakın eğer düşmüş gözü veya dili varsa tekrar yerine bastırın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Afiyet olsun
Alıntıdır.