Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Nisan 2022, 19:22   #8
Regex
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (3)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRC'de bu güne kadar kullandığınız nickler neler ?

2005 yılında çok kısa bir dönem adımın ilk harflerinden saçma bir kombinasyon oluşturmuştum. Saçma dememin nedeni; o dönemin emo ve ergen akımı kaynaklı genel popülasyon kullanıcı adlarının, klavye kullanımındaki yazım tarzının büyüklü küçüklü olmasıydı. Kullanıcı adım bu şekilde olsa da geçmişimde böyle bir kara leke yok ne mutlu ki, çocukluk diyebileceğim dönemlerde de Türkçeyi doğru kullanmaya dikkat ederdim. 2006 yılında Saruhan Hünel'in başrol oynadığı Kaybolan Yıllar dizisindeki baş karakter; Esmer'in lakabı Haçlı'ydı. Ondan esinlenerek de bir 1.5 yıl "HachLi" nickini kullanmıştım. Yalnız şöyle bir sıkıntı vardı ki diziyi bilmeyen aşırı şovenist bazı yöneticiler Hıristiyanların Haçlı birliği manasında anlayarak küfürlü g-linelar atıyorlardı. Dedim bu gidişata bi' dur demek lazım. Ufaktan mIRC Scripting kodlamaları yaparak programlama diline merak sarmaya başladığım zamanlarda da hem kullanılışı hem yazılışı hem de anlamı hoşuma gittiği için Regular expression'ın kısaltması olan "Regex" nickine geçtim. 2007 yılından itibaren +15 yıldır da kullanıcı adım sabit.

Sadece kısa bir dönem (2008) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abilerle, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşlerimle takıldığım dönemler "LifemaN" yapmıştım sonrasında tekrar Regex'e kalıcı olarak döndüm.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]; eskiyi anlatayım mı burada?

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver