Zeytinyağlı Bakla Nasıl Tarifi
Zeytinyağlı Bakla Nasıl Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler 750 gram taze bakla
1/2
demet
dereotu
2
adet
kuru soğan
2
yemek kaşığı
un
1/2
adet
limon
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1/2
çay bardağı
zeytinyağ Baklalar güzelce yıkanır ve ayıklanır.
Ayıklanan baklalar 1 limon suyu sıkılmış suyun içinde bekletilir. Kararmasını önlemek için.
Küp küp doğranmış soğan yağda kavrulur ve baklalar ilave edilir.
Tercihe göre tuz eklenerek üzerini geçecek kadar su ile pişirilir.
Ocağı söndürmeye yakın yarım limon suyu ve bir kaşık un ayrı bir yerde karıştırılır. Yemeğe eklenir.
1-2 dakika kaynayınca ocak kapatılır.
İnce kıyılmış dere otu ile servise hazırlanır. Afiyet olsun
Konu İpek- tarafından (03 Nisan 2022 Saat 03:16 ) değiştirilmiştir.
|