Zeytinyağlı Taze İç Bakla Tarifi
Zeytinyağlı Taze İç Bakla Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemler: 1 kilo iç bakla
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 dal yeşil soğan (yoksa 1 kuru soğan)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Varsa 1 tane havuç (Güzel olur)
2 çay kaşığı un (Silme)
Yarım limon suyu
2 su bardağı su
Dereotu Zeytinyağlı Taze İç Bakla Tarifi Nasıl Yapılır? Baklanın faydalarını az çok herkes biliyor Ege’de buna dair bir deyiş bile vardır” ye baklayı at taklayı” Hem yeşil hem de iç olarak yemeği ve mezesi yapılır. İlk kez yiyen için pek alışılmadık bir tat olabilir ama kesinlikle zeytinyağlı çeşitleri denemeye ve yapmaya değer
Önce iç baklaların buruk tadını arındırmak için kabuklarını üstüne bir çizik atıp çıkarabilirsiniz ben olduğu gibi yapıyorum buruk acı tadı ev hanesince beğenildiği için. Bu yemek çok sulu olmuyor. Ve diğer zeytinyağlılar gibi pişip dinlendikten sonra üzerine çiğden zeytinyağı gezdiriyoruz.
Yeşil soğanların yarısını, sarımsak ve havucu yağda soteliyoruz.
Sonrasında baklaları ve kalan yeşil soğanları ekleyip bir iki dk. çevirelim.
Kavrulan malzemelere sırayla un limon sıcak suyu ve dereotunun yarısını ekliyoruz (eğer baklaların dış kabuğunu benim gibi ayıklamadıysanız suyunu biraz daha fazla ekleyin bu ölçülerle 2 su bardağı su iyi geldi)
Her zamanki gibi önce harlı kaynayınca kısık ateşte 30 dk. pişiriyoruz.
Altını kapadıktan yaklaşık 5 dk. sonra üzerine çiğden zeytinyağı ve dereotu ekliyoruz
Afiyet olsun ❤ Alıntı |