İncirli Pastane Kurabiyesi

Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tereyağ
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Aldığı kadar un(4 su bardağı kullanıldı)
İçi için;
300 gram kuru incir
3 yemek kaşığı şeker
Sıcak su (3 su bardağı)
Üzeri için;
1 çay bardağı pudra şekeri
Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not Ekle
Tarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
İncirler küp küp doğranır ve tavaya alınır.
Şeker ve sıcak su eklenerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra blenderdan geçirilip soğumaya bırakılır.
Tereyağ,pudra şekeri,yoğurt ve yumurta yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Kontrollü olarak azar azar un eklenir ve tekrar yoğrulur.
Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur streçlenip buzdolabına kaldırılır ve 1 saat dinlendirilir.
Hamur 4 parçaya bölünür.
Tezgah unlanır ve ilk parça merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır. (hamurun ince olması gerekiyor) uzunlamasına incirli harçtan konulur ve bir kat rulo şeklinde sarılır.
İki kat yapmayın kalın olur.
Daha sonra sebze keseceği ile kesilir.
Yağlı tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Ilıkken pudra şekerine bulanır. Afiyet olsun
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|