Şehriyeli Muhallebi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı Filiz Tel Şehriye
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şehriyeli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve sıvı yağ karışımında şehriyeleri toz şekerle birlikte kahverengileşinceye kadar kavurun.
Ceviz ve tarçını ekleyerek harmanlayın. Ayrı bir tencereye süt, toz şeker, un ve vanilyayı koyup koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tereyağını ekleyin ve el mikseriyle 10 dakika çırpın.
Cam bir tepsiye şehriyenin yarısını yayın ve üzerine muhallebiyi döküp kalan şehriyeyi üstüne serpin.
Tatlıyı buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.
Not: 2 su bardağı Filiz tel şehriyeyi, 3 su bardağı kaynamış suda suyunu çekene kadar haşlayıp daha sonra da kavurabilirsiniz. Böylece şehriye daha yumuşak bir kıvamda olur.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|