ForumDenizi şu an bu konuyu oluşturan kişide değil Coolumsu, biz devrettikten 1 ay sonra tanımadığımız birine tekrar devredildi FD. Ben giderken detaylı açıklama yapmıştım, konu sahibi de reelden görüştüğüm bir dostum olduğu için gözüm arkada değildi. Sistem aynen devam edecek, benim yaptığım eski tema da alternatif olarak kalmaya devam edecekti. Ama o anî bir kararla tanımadığımız birine bir webmaster forumu üzerinden ilan açıp satınca müdahale etme şansımız kalmadı maalesef. Ne var ki şu anki iş bilmez sahibi; ben giderken, yani devrederken, yani doğal hakkım olarak yaptığım veda ve bilgilendirme içerikli açıklamayı bile kaldırdı forumu alır almaz. Gittim sordum "forumun el değiştirdiğinin duyurusunun yapıldığı konu üye kaybına sebep oluyormuş". Üye kalmadı orada?
En büyük hata ise @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi gerçekten arkadaşım olduğu için bile kendimi şanslı hissettiğim, kaliteli birinin ve keza onun gibi diğer arkadaşların eleştirileri ve tavsiye niteliğindeki yorumları bile silindi. E böyle olunca da bizim dönemimizde oturttuğumuz şeffaf, insanların birbirine saygılı olduğu, adil düzen kökünden sarsılınca kimseyi orada tutacak bir neden de kalmamış oldu.
Bu konuda fazlasıyla pişmanım, üzgünüm, doluyum. Bir gün yeri ve zamanı gelirse uygun bir koşul hasıl olduğu vakit geniş geniş açıklamasını yaparım. En kaliteli ve aktif 2-3 genel forumdan biriydi ForumDenizi, son tahlilde "bir forumun batması için neler yapılmalı ve hangi temel dinamikleriyle oynanmamalıdır"ın dersini verdi mevcut arkadaşlar. Ne diyelim? Hayırlısı olsun, hayat bile sonluyken orada veda ederken de yazdığım gibi her güzel şey bir gün biter. Mezara götürmeyecektik neticede ama temelleri bu kadar sağlam atılmış platforma sahip çıkılsa, devam ettirilse, hiç yoktan bizim yaptığımız gibi bırakılsa bile yine kemik bir kitle orada takılmayı sürdürürdü.
Sorduğun soruya gelince, FD için 50.000 TL de verseler satılmazdı orası. Dediğim gibi bizzat yüz yüze görüştüğüm bir dostum arada olunca güvendik, sıkılmıştık, oradaki kullanıcıların hak ettiği daha ilgili bir imtiyaz sahibiyle hava değişimi yaşanır, devinime etken olur, gelişir diye öngördük. Olmadı. @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Dockers) yine hâlâ dostum ama bu konuda ayıp oldu. Kaldı ki bunları yüzüne de söylüyorum, onda kalsa bir şekilde yine yolunda gitmesini sağlayabilirdik ama şu anki sahibini tanımıyoruz, forumun en müdavim üyelerinin dahi forum yararına eleştirilerini silen bir adama da laf anlatmak mümkün olmaz.
Belki bir gün yeni bir başlangıçla, küllerimizden tekrar daha sağlam doğarız.