Erikli Yaprak Sarması Tarifi İçin malzemeler - 500 gr taze asma yaprağı
- 250 gr diş sarımsak
- 250 gr yeşil erik
- 1 büyük boy soğan
- 400 gr kıyma
- 500 gr pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Tuz
- 3 limonun suyu
Erikli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
Soğanı ve 10 diş sarımsağı ince doğrayın. İçerisine salça, kıyma, pirinç, karabiber ve yenibaharı katarak üzerine limon suyu ekleyerek yaprak sarmasının içini hazırlayın. Yaprakların saplarını keserek kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yaprakların içine büyüklüğüne göre içerisine hazırlanan içten koyun ve serçe parmak büyüklüğünde sarın. Kestiğiniz yaprakların saplarını tencerenin alt kısmına dizin. Sarmaları sapların ve yaprakların üzerine düzgünce dizin. Kalan yaprakları da sarmaların üzerine koyarak tencerenin çapı kadar bir tabağı da yaprakların üzerine kapatın. Üzerine 3 bardak kaynamış su ve tuz koyarak 30 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin üzerinden tabağı alarak erik ve kalan sarımsakları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Sarmaların suyunu süzerek servis tabağına alın ve ılık olarak servis edin.
Not: Beraberinde ayran ile yenilmesi tavsiye edilir.
lezzet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.