Pastırmalı Hindi But Sarma
Pastırmalı Hindi But Sarma Tarifi İçin malzemeler Malzemeler - 1 hindi kemiksiz but
- 7~8 dilim pastırma
- Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı
- 250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı mısır
- Tuz
- Karabiber
Sosu için - 100 ml krema
- 1.5 su bardağı su
- 1/3 tablet tavuk bulyon
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Pastırmalı Hindi But Sarma Nasıl Yapılır? - Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin.
- Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.
- Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
- Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın.
- Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin.
- 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.
- Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz
- Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.
- lezzet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |