Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2022, 15:33   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastırmalı Hindi But Sarma




Pastırmalı Hindi But Sarma Tarifi İçin malzemeler


Malzemeler
  • 1 hindi kemiksiz but
  • 7~8 dilim pastırma
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı
  • 250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için
  • 100 ml krema
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/3 tablet tavuk bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


Pastırmalı Hindi But Sarma Nasıl Yapılır?


  • Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin.
  • Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.
  • Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın.
  • Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin.
  • 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.
  • Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz
  • Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.
  • lezzet

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver