Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2022, 13:41   #2
Çevrimdışı
NorthernLights
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mangal Yapmanın Püf Noktaları




Ben yakarken en alta biraz karton, üzerine bol çam çırası, üzerine büyük olmamak kaydıyla odun, üzerine de kömürleri dizerim, hepsi aynı anda yanar.

Sadece kömür ateşindense, odun + kömür közü ete daha iyi lezzet verir. Mangaldaki et miktarına ve pişirme şekline göre mangal kömürleri de farklılık gösterir. Çok fazla et yapılacaksa ve yüksek sıcaklık gerekiyorsa, silindir şeklinde ortası delik olan, kebapçıların kullandığı kömürlerden kullanmak gerekir. Az bir et varsa meşe kömürü kullanılabilir. Eğer kapalı pişirme yapılacaksa, özel briket kömürler kullanılmalı.

Et pişirmesinde püf nokta, etin oda sıcaklığına döndükten sonra pişirilmesidir. Başlangıç olarak ilk önce kırmızı etler pişirilmeli, çünkü kırmızı et, yüksek sıcaklık ister. Kısa sürede pişecek diye köfte, sucuk gibi etlerin pişirilmesi, ateşin gücünü azaltır.

Marinasyonları da başka bir konuda incelemek lazım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver