26 Mart 2022, 10:33
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ispanaklı Buğday Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Yarım demet ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı tereyağı
Ispanaklı Buğday Çorbası Yapılışı:
Haşlanmış buğday ve yıkayıp ince doğradığınız ıspanakları bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip 20 dakika kaynatın. Bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta, un ve tuzu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek ılındırın ve karışımı çorbaya ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Çorbanızı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Üzeri için kırmızı pul biberi tereyağında kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |