24 Mart 2022, 19:45
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 adet yumurta
150 gr tereyağı
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
5 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt (600 ml)
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için;
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı
Çikolata sosu;
100 gr tereyağı veya margarin
100 gr bitter çikolata
20 gr kahvaltılık çikolata
Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |