Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2022, 09:08   #1003
Jkl
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TESETTÜR MÜ YOKSA MODA MI -- EMRE İTAAT Mİ YOK SA İSYAN MI

Tesettürde “Moda”ya « HAYIR»

Önemli olan modaya, hayır diyebilmektir…
Moda sadece bir firma olarak algılanmasın, moda özenti gösteriş kıyafeti ile kendini sunma konuşma cazipliği ile insanları etkileme vs durumlardır..

MODA NEDİR ASLINDA

Kadını farz emirlerden çıkarıp, cazibe merkezi haline getiren şahsiyetsizliğin adıdır moda…
Kadını hunharca harcamaya iten İslam’ı unutturup şıklık yarışına sokmaya çalışan amacı paradan başka bir şey olmayan, sezonluk mal üretip kadını sokak mankenine çeviren kural tanımazlığın adıdır moda…
Kusura bakmayın arkadaşlar Müslüman Hanımlar..

Bu devirde, modacılar Müslüman kadınların âlimi olmuştur, neden mi böyle dedim modacıların dedikleri giyiliyor İslam gibi kabul ediliyor ama gel gör ki ehlisünnet ve ayetler garip kalıyor.

Çağ dışı kalıyor İslami tesettürü modacıdan öğrenenlerin tek bir gerçeği var şehvetini ve cazibesini toplum içindeki konumu hayâsızca sokağa döküp sergilemek ve bakın ben buradayım ve güzelim dedirtmek gaye budur, yani moda uğruna kadının değerini ayakaltına alıyorlar ve sayfaları uçuk bir rakamdır. 750.000 kişi moda peşinde… Sosyal medyada takipçileri hayli fazla yani..

Kusura bakmayın özür dileyerek söylüyorum ben modadan anlamam! Ama ayet ve Hadisi Şerif’in ne demek istediğini gayet iyi anlarım çünkü Müslüman‘ım her Müslüman gibi! Bunları her Müslüman bilir… Kuran belli sünneti seniyye açık bir şekilde belli. Moda dedikleri şey eğer İslam’da varsa bana açık bir şekilde kaynak gösterin ki, peşinde kpştuğunuz şeyin yolu yolunu yordamını bilelim.

Eğer İslam modaysa peygamber efendimiz kadınlara neden şık giyinin gezin pervasızca dolaşın demedi, eğer moda ayetse modacılar ayete göre tesettür niye üretmedi…

Yahudi ideolojisini bilirsiniz…

Sömürgelerdeki ayaklanmaları bizzat inceleyen müstemlekat nazırı [sömürgeler bakanı] gladiston, avam Kamarası’nda eline aldığı Kur’an-ı Kerim’i göstererek şöyle demişti:

“Bu Kur’an, Müslümanların elinde oldukça onlara hâkim olamayız. Ne yapıp etmeliyiz, ya Kur’an’ı ortadan kaldırmalıyız yahut Müslümanları ondan soğutmalıyız. Bir de hilâfet müessesesini mutlaka ortadan kaldırmalıyız.”

Bunları başarıyorlar modacılar modayı sanki ayetmiş gibi başına bir karış mendil kadar eşarp geçiriyorlar bir gözlük kocaman topuz geri kalan vücudu açık!

Yahu tesettür sadece başı kapatmak değil ki mübarek Müslüman!
Gladiston 100 yıl önce plan yaptı bu plan tıkır tıkır işliyor ve ruhunuz duymuyor!

Modaymış, neye göre!
Ayet ve hadisi şerife göre moda görürseniz söyleyin çünkü üretilen kıyafetlerde ayettir damgasını göremedim…

Giyinmek güzeldir(armine)
Şıklığın ve zarafetin adresi(zühre)
Farkı giyin (kayra)

Tesettür ayettir, bizim ürettiklerimiz ev içi kıyafetlerdir yazamazlar çünkü neden biliyor musunuz?
Ayet ve hadisi şerif çekiciliği gösterişe göre giyinmeyi yasak eder. Moda ise sezonluktur sürekli değişir, modanın amacı paradır, ayet hadis umurunda bile olmaz, moda moda diye çırpınırken tesettür git gide amacını kaybediyor.

Hadisi şeriflerde ne diyor bakalım…

(Bir kadın, güzel kokular sürünüp, [kürk ve deri gibi] göz alıcı güzel elbiseler giyerek, bir toplumun önünden geçerse, o kadın zina işlemiş gibi günaha girer.) [Ebu Davut]

(Herkes baksın diye [süslü] elbise giyen, onu çıkartıp atıncaya kadar, Allahu Teâlâ’nın rahmetinden uzak olur.) [Taberani]

“Kim dünyada şöhret(moda ve gösteriş)için elbise giyerse, Allah ona kıyamet gününde zillet elbisesi giydirir sonra da onu cehennemin alevli ateş lerinde yakar” (Ebû Dâvud, Libas 5, H No: 4029, 4030).

‘’Şöhret elbisesinden maksat, başkalarına câzip görünmek ve fors satmak için giyilen elbisedir(Şevkânî, neylü’l-evtâr, c 2, s 94)

İslam’da olmayan modaya ”la”
İslam’da olmayan modaya ”hayır”

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver