Cevap: IF - 12. Hafta Polemiği: Rusya-Ukrayna Arasında Başlayan Savaş Sizce 3. Dünya Savaşını Tetikler mi?
Yazıları yazarken tarafsız yazmaya çalıştığımdan kendi fikrimi belirtemiyorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şimdi bu konu hakkındaki gerçek düşünceme gelince zaten dünya bir dar boğazdan geçiyor, pandemi nedeniyle ekonomik durumlar kötü ve krizi fırsata çevirmek isteyen ülkeler söz konusu -ki Rusya'nın da amacı zaten bu- ekonomik darlık içerisinde kimsenin onunla zıt düşmek istemeyeceğini bildiğinden belli bir amaç doğrultusunda hamleler yapıyor...
Stratejik olarak doğru, insanlık olarak çok yanlış bir hareket çünkü bizi bir Yaratan var ve bugün karlı çıksa kendisi yarın bunun bedelini öder...
Şu an dünya siyaseti çok belirsiz, bir fırtınadan daha çıkamadan başka bir fırtınaya yakalanmış gemi gibiyiz, oysa farkında değiller ki hepimiz aynı gemideyiz batarsak kimse kurtulamaz. Ancak insanoğlunun hırsı da aşikar ve kendini yok etmek pahasına o tamahkarlığa düşebilir. Arada da olan kurunun yanındaki yaşlara oluyor işte...
3. dünya savaşı çıkar mı bilmiyorum ama Siyaset Bilimi okumuş birisi olarak, tarihteki olaylar baz alındığında böyle bir ihtimal kesinlikle yok diye fazla hayalperest bir umutla da konuşamıyorum... Her an her şey olabilir. Bize düşen sadece vakur durmak.
Ne yazık ki insanlar bu anlamda da sınıfta kalıyorlar. Sanki 1-2 adet 5 kiloluk sıvı yağ aylarca yetmiyormuş gibi 18 adet sıvı yağ alanları bile görüyoruz. Arkadaşlar talep artarsa fiyat artar; siz almadığınızda görelim bakalım o koca koca marketleri ellerinde ne kadar tutacaklar onca malı... Korkuyorsunuz anlıyorum ama bu gibi işler domino taşı etkisine sahiptir bir hareket diğerini tetikler siz yerinizde sağlam durmaz akışa kapılırsanız sonuçta yıkılmayan domino taşı kalmaz.. Sadece azıcık sağ duyu diliyorum herkese... İstersek depolar dolusu her şey alalım 300 yıl aç kalmamayı garantileyelim, bu dünya bize kalmayacak en iyi ihtimalle 100 yıllık bir ömürle göçüp gideceğiz, en azından kaliteli ve karakterli yaşayalım..
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır... |