Azerbaycan Mantısı
Azerbaycan Mantısı Tarifi İçin malzemeler Hamuru için - 200 g un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
İç harcı için - 100 g yağlı kuzu kıyma
- 100 g dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 500 g yoğurt
Azerbaycan Mantısı Nasıl Yapılır? - Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve ele yapışmayan kıvama ulaşınca dinlenmeye bırakın.
- Kıymaları, kuru soğanı, tuz ile karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Hamuru ince açarak yuvarlak kesin, ortasına kıymayı koyup özel şekil vererek kapatın. Sonrasında orta tuzlu suda haşlayın ve yoğurtla birlikte servis edin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |