Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2022, 20:37   #1
Gülümse
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IF - 9. Hafta Polemiği: Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü vb. Günlerin Sizce Asıl Amacı Ne?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malumunuz o dur ki bugün 14 Şubat Sevgililer Günü ve ben de günün anlam ve önemine binaen böyle; Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü vb. gibi özel günler hakkında bir tartışma konusu açmak istedim.

Çoğumuzun bildiği üzere toplumun bir kesimi bu gibi günlerin tamamen kapitalizmin bir ürünü olduğunu düşünüp bu tarz günlerin bir çeşit tüketim tuzağı olduğu konusunda insanları uyarıp duruyor. Kimisi de insan sevdiklerini sadece bir gün mü hatırlar sanki diye söylenerek olaya daha duygusal bir bakış açısı ile yaklaşıyor.

Yine de bunca karşı görüşe rağmen böyle günlerde indirimler ve alışveriş çılgınlıklarının önü hiçbir şekilde alınamıyor. Çoğu kişi bu gibi düşünceleri duysalar da ya gereksiz komplo teorileri olarak görüyorlar ya da bu toplu çılgınlığı keyifli buldukları için alıştıkları düzeni değiştirmek istemiyorlar. Hediye vermek hediye almak gibi şeyler özel günlerde yapıldığında onlar için daha anlamlı oluyor ve tabii aldıkları hediyelerle sosyal medyada bir nevi hava atmayı da ayrı seviyorlar.

Olayın sosyal yanı ayrı tartışma konusu tabii, insanların sosyal medyada hep mutlu yüzlerini gösterebilmek için özellikle kovaladıkları bu özel günler o zaman çok farklı sosyo-psikoloijk alanlarda değerlendirmeye açılır. Bizim şu anki tartışma konumuzsa tüketim noktasında bu gibi günlerin insanlar üzerindeki etkileri.

Peki, sizler bu konuda toplumun hangi kesimindesiniz, ben böyle gereksiz şeylere pabuç bırakmam diyenlerden misiniz yoksa çoğunluğa uyup sevdiklerimiz için hediye almaktan ne zarar gelebilir ki diyenlerden misiniz?

...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır...

Konu Gülümse tarafından (21 Şubat 2022 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet