Adıyaman Peynir Helvası Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Adıyaman Peynir Helvası Tarifi İçin Malzemeler
1
litre
su
750
gram
toz şeker
500
gram
irmik
250
gram
tuzsuz dil peyniri
1/2
çay bardağı
sıvı yağ
Adıyaman Peynir Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin ve büyük bir tencerede su ve şekeri orta ateşte karıştırın, bir taşım kaynatın. Şerbete çok az yağ damlatın.
Ocağın altını yüksek konumda tutun ve irmiği ekleyin. Büyük bir tahta kaşık ya da spatula ile sürekli karıştırarak irmik ve şerbetin toplanmasını sağlayın.
Ocağı ara ara kısıp ara ara açarak ve tenceredeki karışımı ortadan kenarlara doğru çekerek kıvam almasını sağlayın. Bu işleme irmikler tamamen yumuşayana kadar devam edin.
Sonrasında tencereye yağı azar azar, doğrudan irmikli karışımın üzerine dökerek ekleyin ve kaşıkla yedirin.
Karışım kıvamını aldıktan sonra elde didiklenmiş dil peynirlerini ekleyin ve peynirler eriyip helvaya karışana kadar bu işleme devam edin.
Helvayı sıcak olarak hemen servis edin. Dilerseniz tarçın ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Alıntı
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor… |