Brokoli Sevmeyenlere Bile Parmak Isırtacak Bir Sonbahar Tarifi: Brokoli Çorbası
Brokoli çorbası ile sebzeleri bir de böyle deneyin
Türk mutfağı ile bir türlü barışamayan brokolinin aslında evlerimize girmesinin üzerinden oldukça geçti. Ancak siz de hala brokoli ile barışamadıysanız ya da bu fayda deposu harika sebzeyi evin miniklerine sevdirmekte zorlanıyorsanız o zaman soğuk havanın kendini yavaş yavaş hissettirmeye başladığı bu günlere özel bu tarifimizi kesinlikle denemelisiniz: Patatesli brokoli çorbası! Haydi hanımlar mutfağa.
Hem görsellik hem de tat olarak oldukça iştah açıcı bir tarif olan brokolili çorba sayesinde artı siz de bu yeşil mucizeyi çok daha keyifli tüketebilir ya da sunabilirsiniz. Koyu yeşil renginden ötürü bolca beta karoten içeren, aynı zamanda lif, C, A ve K vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin olan brokolinin faydaları saymakla bitmez desek yeri. İçeriğindeki folik asit sayesinde hamilelerden kanser hastalarına birçok kişinin şifa sırrı olan brokoli ile siz de mutfağınızı kışa hazırlayın.
Malzemelerimiz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet minik minik doğranmış soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
3 adet orta boyda küp doğranmış patates
1 adet orta boy sapıyla doğranmış brokoli
5 – 6 su bardağı su
Tuz ve karabiber
Hazırlıyoruz!
Soğanları yağda yumuşayıncaya kadar çevirin ve sonrasında sarımsakları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ve brokolinin önceden doğradığımız sap kısmını ilave edin. Önceden hazırladığınız sebze suyunu ya da normal suyu ilave edin ve kaynadıktan sonra kapağını kapatıp altını kısın. Sebze suyu kullanmak daha yoğun bir tat verirken çorbayı daha hafif kılmak için normal su kullanabilirsiniz. Son olarak brokolinin baş kısmını da ilave edin ve kaynamasına devam etmesi için bırakın. Tüm sebzeler yum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]şadığı zaman el blendırı yardımı ile pürüzsüz olacak şekilde ezilen çorbanıza tuz ve biber ekleyin.
Çorbanızı sıcak içmeyi de unutmayın.
Püf noktaları
Bu çorbayı daha da faydalı kılan en önemli özelliği sebzeleri kendi suyunda pişirip bu suyu çorbada kullanmamız, yani hiçbir besin değerinin kaçmasına izin vermeyişimiz olacak. Bu nedenle sebzelerin suyunu kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca brokolinin sapı bu çorbaya krema kıvamı veren kısım. Brokolinin sap kısmının daha yoğun lif içerdiğini de unutmamak gerek.
OrganikciyizBiz..
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
Konu PySSyCaT tarafından (12 Şubat 2022 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.
|