Avustralya Başbakanı Morrison'ın WeChat hesabı hacklendi
Avustralya Başbakanı Scott Morrison'un Çin'in sosyal medya platformu WeChat hesabının kontrolünü kaybettiği açıklandı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sydney'de yayın yapan The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Başbakan Morrison'ın 76 bin takipçili WeChat hesabı bu ayın başlarında "Avustralyalı Çinli yeni hayat" olarak yeniden adlandırıldı ve fotoğrafı hesaptan kaldırıldı.
Bunun üzerine Avustralya'da bir milletvekili, Çinli liderleri siyasi müdahaleyle suçladı.
Parlamento İstihbarat ve Güvenlik Komitesi Başkanı James Paterson, WeChat şirketinin Avustralya hükümetinin, Başbakan Morrison'un hesabının iade edilmesi talebine yanıt vermediğini söyledi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çin Komünist Partisi'ni Avustralya'da mayıs ayında yapılacak seçimler nedeniyle Başbakan'ı sansürlemekle suçlayan Paterson, tüm milletvekillerini Çinli teknoloji devi Tencent'in sahibi olduğu sosyal medya platformunu boykot etmeye çağırdı.
Başbakan Morrison'un ofisinden, söz konusu habere ilişkin değerlendirme yapılmadı.
(Alıntı)
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|