5. Tahammüllü bir yüz ifadesi ile gıdıklama
5. Tahammüllü bir yüz ifadesi ile gıdıklama 👇 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1933'te psikolog Clarence Leuba gıdıklandığımızda neden güldüğümüzü anlamaya karar verdi. Bu doğuştan gelen bir iç güdü müydü yoksa bizi gıdıklayan kişinin gülümsediğini gördüğümüzden ona gülümsediğimiz için miydi? Kendi oğluyla bir deney yürütmeye karar verdi.
Leuba kendi yürüttüğü seanslar dışında ailedeki herkese oğlunu gıdıklamayı yasakladı. Ek olarak, eşine bebeğe dokunurken gülümsemeyi yasakladı.
Seansları boyunca, Leuba bebeği gıdıklarken yüz ifadeleri gizli kalsın diye bir kağıt torba giydi. Fakat deneyin saflığı eşinden dolayı bozulmuştu. Çünkü bir keresinde kadın bebeği sallarken gülümsemişti. Bir süre sonra bu deney çiftin ikinci çocuğunda devam ettirildi.
Bu deney neyi kanıtladı?
Psikolog çocukların yaygın olarak kabul gördüğünü bilmelerine rağmen güldüğü kararına vardı. Ayrıca, bu deneyin bu baba için çocuklarını hayatın basit mutluluğundan mahrum edecek kadar önemli olması gerçekten garip.
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|