20 Ocak 2022, 14:00
|
#2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Hibeş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tahin bir anda sarımsakla, baharatlarla ve elbette bir de limon suyuyla birleşiyor… Ortaya harika bir lezzet çıkıyor! “Hibeş” de bu lezizin adı oluyor.
Özellikle kış aylarında enerji ve lezzet vaadeden bu popüler sos Antalya’ya özgü bu tarif olsada ünü Türkiye’ye yayılmış durumda. Hem sos hem meze olarak tercih edilebilecek bir yiyecek olarak karşımıza çıkan hibeşi et, tavuk, makarna gibi yemeklerinin yanında sos olarak veya dilerseniz ekmeğinize sürerek tüketebilirsiniz. Hibeşi, herkese enerji ve lezzet vaadeden popüler bir yiyecek olup sadece kış aylarında değil dört mevsim boyunca afiyetle tüketebilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Siz de bu enfes sosu evinizde hazırlamak isterseniz gelin tarifin detaylarına birlikte göz atalım.
Hibeş Tarifi
Pratik olarak hibeş hazırlamak ve yiyeceklerinize ekstra lezzet katmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.
Hibeş İçin Gerekli Malzemeler
250gr gram tahin
100 ml oda sıcaklığında su
Altı diş sarımsak
2 adet taze sıkılmış limon suyu
Üç silme tatlı kaşığı toz kimyon
Bir silme tatlı kaşığı toz karabiber
Dört silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
İki tatlı kaşığı tuz
Hibeş Nasıl Hazırlanır?
Temiz bir karıştırma kabı alın. İçerisine tahini ekleyin, üzerine de su koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın. Limon suyunu azar azar katarak pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Kabukları soyulmuş olan sarımsakları tuzla beraber havanda bir güzel dövün. Ardından baharat ve sarımsakları tahinli karışımın içerisine koyarak karıştırmaya başlayın. Pürüzsüz olup, boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Hibeşi cam bir kavanoza aktarıp kapağını kapatın ve buzdolabında bekletin. Atıştırmalık, sos, meze ya da değişik bir kahvaltılık ürün olarak Kış mevsiminde tüketebilirsiniz.
Hibeş Hazırlamanın Püf Noktaları
Bu tarifte kullanacağınız limon her zaman için taze olmalıdır. En önemli püf nokta budur. Sarımsakları da pürüzsüz oluncaya dek havanda dövmeyi unutmamalısınız, pürüzlü olursa yiyecek sos kıvamını almamış olur bu da pek lezzetli olmaz. Mezeyi tamamen karıştırmalısınız, tahinin yağ kısmı hibeşin tam üzerine çıkmasın, çıkarsa tarif kesinlikle olmamıştır. Bunun yanı sıra ekleyeceğiniz baharatları kendiniz de seçebilir, seviyesini yine kendi isteğiniz dahilinde azaltıp arttırabilirsiniz. Böylece size en uygun tadı daha kolay yakalamış olursunuz.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor… |
| |