Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2022, 21:58   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Et suyu hazırlamak




Mutfaklarda kullanılan tüm hazır malzemelere karşıyım. Özellikle de direkt olarak, sorgulamadan tükettiğimiz. Bunların başında gıda boyaları var elbette bir aşçı olmama rağmen gereksiz listemin başında gıda boyaları geliyor. Sırf görsellik için hiç bilmediğimiz, gereksiz boya tüketiyoruz. Bulyonlar da buna benzer bence. Evimizde et kullandığımız zaman eti muhtemelen kavururuz ama kavurma işleminden önce etin suyunu alabiliriz, hiçbir sakınca yok.

Bulyon doğal değildir, eğer doğal olsa tadından belli olur! Et suyunu almak için, öncelikle yağsız tencerede (yanmaz yapışmaz) harlı ateşte tutulur, köpürecektir ilk suyunu saldığında bu su değildir aslında edin kefi yani kanıdır, bu suyu süzün ve etin diğer tüm suyunu salmasını bekleyin, su salındığında normal su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Eğer düdüklü varsa düdüklü ile hazırlayın, yoksa tencerenin kenarına mümkünse hamur sürün. Kaynama etin yumuşamasına kadar sürebilir daha sonra su ayrılır ve yemeklerde kullanılabilir artık, eti de olduğu gibi kavurmaya devam edebiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver