17 Ocak 2022, 11:37
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bal Badem Dostluğu

Bal Badem Dostluğu
Bal dedikten sonra akla birçok kelime gelebilir, örneğin bal arısı, bal peteği ya da ballı lokma gibi. Ama bir kelime öbeği var ki birbirlerini her anlamda tamamlıyorlar: Bal Badem.
Tatlısının yapılması ya da atıştırmalık olarak tüketilmesinin haricinde bir hikayeleri var; eğer arılar olmazsa badem ağaçları tozlaşamaz ve badem tüketemeyiz. Yani aslında bir anlamda badem ağaçlarının etrafındaki arılar bademin oluşmasını sağlamanın haricinde bir de dünyanın en tatlı yan ürününü oluşturuyorlar.
Çoğu badem ağacı kendi kendine tozlaşamaz ve de çapraz tozlaşmaya ihtiyaç duyar. Badem üretimi için badem ağacının doğru zamanda doğru türün poleni ile buluşması gerekmektedir. Bal arısı bunu sağlayabilen tek canlıdır.
Ülkemizde Datça bu nedenle sadece badem ağaçlarının değil aynı zamanda balcılığın da önemli merkezlerinden biridir. Amerika’da Calif[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]rniya eyaletinde kimi bal üreticileri dönemlik olarak kovanları ile birlikte badem ağacı tarlalarına taşınır ve buradaki tozlaşmayı sağlayabilmek için para alırlar. Bu nedenle badem ağaçlarının tozlaşabilmesi için yapay tozlaşma yöntemleri kullanılmaktadır.
Datça’daki çiftçiler ve üreticiler bu muhteşem işbirliğinin keyfini sürerler. Doğal yöntemlerle ürettikleri badem ile birlikte en güzel çiçek ballarından birini üretirken bütün yıla yayılan arıcılık sayesinde farklı dönemlerde de kekik balı, narenciye balı gibi muhteşem balları üretmeye devam ederler.
TappTaze..
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |
| |