15 Ocak 2022, 20:47
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Evde Dondurma Nasıl Yapılır

Evde Dondurma Nasıl Yapılır?
Sağlıklı yaşama olan ilgi ile birlikte, katkısız, koruyucusuz ve doğal gıdalara olan talep de artıyor. Sağlıklı yaşam ile tatlı ve atıştırmalıklar arasında bir ters orantı var ancak bu ters orantı ev yapımı katkısız koruyucuz ve sağlıklı dondurma ile değiştirilebilir.
Yaz sıcaklarının vazgeçilmezlerinden biri olan dondurma, içerdiği protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, A vitamini ve B vitamini sayesinde son derece sağlıklı bir tatlı. Tarifteki bazı malzemeleri de değiştirerek hem daha sağlıklı hem de daha az kalorili bir dondurma yapmak mümkün.
Ev Yapımı Katkısız Sağlıklı Dondurma Tarifi
Meyveli Şekersiz Dondurma (6 Kişilik)
3 su bardağı temizlenmiş çilek
3 adet yerli muz
Yarım su bardağı yabanmersini
3 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı: Bütün meyveler buzlukta dondurulur. Sonrasında bütün mal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]meler mutfak robotundan geçirilir.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
Tarifte esas kıvam meyve muzdur. Muzun iyi olmasına dikkat edilmelidir.
Çilek yoksa başka meyveler de kullanılabilir.
Bal yerine pekmez de kullanılabilir ancak dondurmanın rengini daha koyu hale getirecektir.
İsteğe göre dondurmanın içine ya da üzerine fındık, ceviz, badem veya antep fıstığı eklenebilir.
TappTaze..
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |
| |