Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2022, 12:25   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Kars Nostaljisi: Karper Peynirlerinin Öyküsü







Bir Kars Nostaljisi: Karper Peynirlerinin Öyküsü
Karper Peynirleri Türkiye’de eritme peyniri ile özdeşleşmiş bir markadır ve 2006 yılında Gülen İnek olarak da bilinen La Vache Qui Rit’nin üreticisi Fransız Bel Grubu tarafından satın alınmıştır. Gerçek bir peynir cenneti olan Anadolu’dan çıkan bir üreticinin büyüyerek yurtdışında firmaları satın alması yerine maalesef yurtdışının büyük firmalarının ülkemizin lokal ve emektar üreticilerini satın almalarına şahit olduk. Bunlar içerisinde Karper’in öyküsü bize göre en trajik olanıdır.
Karper Peynirlerinin kurucusu Hayik Arslanyan’ın ailesi 1943 yılındaki Varlık Vergisi nedeniyle maddi sıkıntı içerisine girer ve Hayik Arslanyan ailesine destek olmak amacıyla Eminönü’nde peynir ve pastırma komisyonculuğuna başlar. Bu nedenle sık sık Kars’ı ziyaret eder ve Kars’ın meşhur peynirleri ile tanışır. 1964’te kendi şirketini kurar, üretime başlar ve adını Kars Peyniri’nin kısaltması olarak Karper koymaya karar verir.
Karper’in mucidi Hayik Arslanyan Kars Peynirlerini bütün Türkiye’ye tanıtmak konusunda büyük yol kateder. Bu nedenle Kars’taki birçok peynir üreticisi ve peynir tüccarı tarafından çok sevilir. İlerleyen dönemlerde Kars Peynirlerini sadece Türkiye değil aynı zamanda Ortadoğu, Avrupa ve ilerleyen yıllarda Rusya’da bile meşhur eder. Üçgen, kremsi ve Emmantel cinsi olan bu peynir sadece sadesi ile değil domateslisi, biberlisi ve hardallısı gibi farklı çeşitlere yayılır. 1971’de Brüksel, 1972’de Cenevre ve 1973’te (Cumh[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]timizin 50. Yılı) Paris’te lezzet ve kalite yarışmasında altın madalya kazanır.
Karper üçgen peyniri, simit ve çay belki de akla gelebilecek en güzel birleşimlerin başında gelmektedir. Nostaljik olduğu kadar bir o kadar da dinamik bir marka olarak kalmayı uzun yıllar başarmış bir markaydı. Gerçek bir peynir cenneti olan Anadolu’da birçok peynir çeşidi daha keşfedilmeyi ve dünya çapında meşhur olmayı bekliyor. Bunun için geniş vizyonlu, girişimci cesur üretici ve iş insanlarına ihtiyaç duymaktayız. Gönül isterdi ki Karper satın alınan firma değil yurtdışında satın alım yapan firma olsaydı ve Hayik Arslanyan’ın üreticileri ve lokal lezzetleri koruyan vizyonu yurtdışında başka üreticileri de korusaydı.


TappTaze..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver