Jkl elinden özel yemekler
Güveçte İstiridye Mantarı Tarifi İçin Malzemeler
750 gram istiridye mantarı
Yarım demet maydanoz
2 baş iri kuru soğan
20 adet arpacık soğanı
4 adet diş sarımsak
10 adet pazı yaprağı
1,5 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz
1 adet havuç
Güveçte İstiridye Mantarı Hazırlanışı
Mantarlar akan suda yıkanır ve iyice süzülür.
Soğanları küçük doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın.
Bu esnada arpacık soğanları da ekleyin.
3 dakika kavurduktan sonra salçayı da ekleyin ve malzemeyi birbirine iyice karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
Yıkanmış pazı yaprakları ile güveçin zeminini örtün.
Üzerine doğranmış mantarları yayın
Sarımsakları da aralara serpiştirin.
Hazırlamış olduğunuz salçalı soğanı da üzerine yaydıktan sonra, doğranmış maydanozları da tüm malzemenin üstüne serpin.
Jülyen kesim havuzları aralıklı olarak yerleştirin.
1 çay bardağı suyu da ekledikten sonra, yağlı kağıt ile güveçin üstüne örtüp bir tencere kapağı ile kapatın.
Yüksek ateşte pişmeye bırakın. Pişme süresi 40 dakikadır.
Afiyet Olsun! |