Zekâtı verilmekte cimrilik yapılan mal
Zekâtı verilmekte cimrilik yapılan mal…..
Ebû Hüreyre (r.a.)’dan rivayet olundu. Buyurdular: Efendimiz (s.a.v.) hazretleri buyurdular:
-“Kim, Allâhü Teâlâ hazretleri kendisine mal verir de o, ma*lın zekâtını vermezse, o malı kıyamet günü, kendisi için; gözleri önünde iki işaret olan çıngıraklı bir yılan suretine dönüşür. 0 yılan, onun boynuna dolandırılır. Sonra yılan onun çenesinin iki ta*rafından yakalar. Çenesinin iki tarafını ısırır ve sonra:
-“Ben senin malınım! Ben senin hazinenim!” der.
Sonra Efendimiz (s.a.v.) hazretleri:
“Allah’ın, fazlından, kendilerine bahşettiği şeye bahillik edenler, sakın onu kendilerine hayırlı sanmasınlar. Hayır! O, onlar için bir serdir. Yarın kıyamet günü, o kıskandıkları mal, boyunlarına tomruk edilecek. Kaldı ki, göklerin ve yerin mîrâsı hep Allah’ın… Ve Allah, her ne yaparsanız haberdârdır.( Al-ilmrân: 3/180 ) âyet-i kerimesini okudu.( Buhâri: 1315, )
Başka bir rivayette ise şöyle buyurulmaktadır:
-“Zekâtı verilmekte cimrilik yapılan mal, yılan kılınır ve sahibinin boynuna dolandırılır. O yılan başından ayağına kadar onu ısırır. Ve onun başına vurarak;
-“Ben senin malınım!” der.”
Kaynak : İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri, Fatih Yayınevi: 4/279-280. |