Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır
Malzemeler
400 gr dondurulmuş temizlenmiş karides
200 gr süzülmüş ton balığı konservesi
500 ml beyaz şarap
500 ml su
1 defne yaprağı
1 taze acı kırmızı biber
2 greyfurtun suyu
1 pırasa
150 gr yumuşak tereyağı
1 dilim tost ekmeği
20 gr doğranmış kapari çiçeği
20 gr frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Servis için
4~5 dal frenk soğanı
İnce uzun kesilmiş greyfurt kabukları
5~6 arpacık soğanı turşusu
Taze acı kırmızı biber
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler Nasıl Yapılır?
Derin ve çok büyük olmayan bir tencereye su ve beyaz şarabı aktardıktan sonra defne yaprağı, bir tutam tuz ve ince dilimlenmiş pırasayı ekleyip pişirin. Dondurulmuş karidesleri soğuk sudan geçirip pırasalı karışıma ilave edin. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp süzün. Defne yaprağını içinden alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Pateyi hazırlamak için kırmızıbiberi çok ince doğrayın. Bir kasede tereyağını hafif çırpın, içine ince doğranmış kırmızıbiberi aktarın. Tahta kaşıkla karıştırın. Derin bir kaba oda sıcaklığında muhafaza edilmiş karidesli pırasa karışımını alın. Greyfurt suyu ve ton balığı ekleyip karıştırın. El blenderı’nda çekin. Karides karışımına tereyağı karışımı, tuz, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin. Tost ekmeklerinden çemberle yuvarlaklar çıkarın. Üzerine hafif tereyağı sürün. Karides, ton balığı ve greyfurt pateyi şekilli bir biçimde tost ekmeklerinin üzerine sürün. İnce doğranmış kırmızıbiber, arpacık soğan turşusu ve ince doğranmış greyfurt kabuğu ile süsleyip servis yapın. |