Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
100 ml süt
1 yumurta
250 gr un
Hamuru ıslatmak için:
1 su bardağı pekmez
2,5 su bardağı ılık su
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:👇
Ilık sütün içerisinde mayayı ve şekeri eritin. Daha sonra bir kabın içerisine tüm hamur malzemelerini ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yuvarlak pişirme tepsinizin büyüklüğüne göre açın. (Tercihen 30 cm çapında) Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin ve mayalanması için yaklaşık 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 250 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin ve 1 gün dinlenmeye bırakın. Süre sonunla pekmezli su ile birlikte hamuru ıslatın. Şerbeti için; suyu ve şekeri kaynatın, içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin. Koyulaştığında ocaktan alın. Şerbet soğuduktan sonra ekmek kadayıfını tepsiyle birlikte ocağın üzerine alın ve çevirerek yavaş yavaş şerbeti ilave edin. Sıcaklıkla birlikte şerbet daha iyi çekilecektir. Servis ederken üzerine kaymak ekleyin. Afiyet olsun
Dipnot: Çok da güzel yaparım ☺
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|