Bisküvili Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin:
4
su bardağı
süt
1/2
su bardağı
toz şeker
2,5
yemek kaşığı
un
3
yemek kaşığı
nişasta (mısır veya buğday nişastası)
1
tatlı kaşığı
tereyağı
1
paket
vanilin
Bisküvili Dolgu İçin:
1
su bardağı
süt
1/2
su bardağı
toz şeker
1/2
yemek kaşığı
un
1/2
yemek kaşığı
nişasta (mısır veya buğday nişastası)
15
adet
kakaolu bisküvi
1
yemek kaşığı
tereyağı
10
adet
dövülmüş ceviz
Bulamak İçin:
1
su bardağı
hindistan cevizi rendesi
1
yemek kaşığı
kakao
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
toz antep fıstığı
Bisküvili Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Muhallebisi için derin bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
Bisküvili dolgu için ayrı bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı koyu bir kıvam alana dek pişirin.
Pişen karışımın üzerine kırılmış kakaolu bisküvi, tereyağı ve dövülmüş cevizi ilave edip karıştırın. Ardından ocaktan alın.
Bisküvili karışımdan cevizden biraz büyük parçalar alın ve elinizde yuvarlayın.
Fincanların içerisine hazırladığınız bisküvi toplarını yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız muhallebiyi doldurun ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 saat buzdolabında bekletin.
Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve kakao ile karıştırdığınız Hindistan cevizine bulayın.
Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis edin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Alıntı)