10 Aralık 2021, 19:54
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Üzüm Ekşili Yaprak Sarma
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler - Asma yaprağı ( salamura)
- 1,5 su bardağı pirinç kırığı ( kırık)
- 4 tane küçük boy kırmızı soğan
- Dolmalık fıstık
- Kuş Üzümü
- Yarım bağ dereotu
- Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 tane limon
- Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
- 3 çay bardağı musluk suyu
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? - Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
- Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
- Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
- Tencereye yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
- Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
- Sıcak su koyulur.
- Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
- Sıcak ya da ılık servis edilir.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| |