Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2021, 19:54   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma




Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • Asma yaprağı ( salamura)
  • 1,5 su bardağı pirinç kırığı ( kırık)
  • 4 tane küçük boy kırmızı soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş Üzümü
  • Yarım bağ dereotu
  • Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
  • 3 çay bardağı musluk suyu


Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?


  • Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
  • Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
  • Tencereye yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
  • Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
  • Sıcak su koyulur.
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver