Güveçte Yaprak Sarma
Güveçte Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler - 1 su bardağı pirinç
- 250 gr salamura yaprak
- 1 adet kuru soğan
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Bol nane
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kaynar su
- Yarım limon suyu
Güveçte Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? - Sıvıyağ tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir.
- Baharatlar ve yıkanan pirinç ilave edilerek bütün malzemeler birbiri ile karıştırılır.
- Biraz su eklenerek hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
- Yaprakların içerisine sarılmaya başlanır.
- Güvecin altına yaprakların uzun sapları ve maydanoz sapları koyulur.
- Üzerine yaprak sarmaları dizilir.
- Üzerine limon suyu, su ilave edilir. Kapağına tabak koyulur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 40 dakika pişen dolmalara son 10 dakika da zeytinyağı eklenir. Tabakta ya da güvecin içerisinde servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |