Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Şu anda 10 lira olan ekmeğin kilogramının 12 lirayı geçmemesi için illere genelge gönderdik" dedi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ekmeğe yüzde 20 zam yolda...
Türkiye Fırıncılar Federasyonu, kilogramı azami 10 liradan satılan ekmeğin 12 lirayı aşmaması için tüm illere genelge gönderdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı girdi maliyetlerindeki artışa işaret etti.
Balcı, "Girdi fiyatlarındaki artışlar göz önünde bulundurulduğunda ekmek fiyatlarında da belirli bir artış yaşanması gerekiyor" dedi.
"ARTIŞ MAKUL"
Planlanan fiyat artışının makul olduğunu ifade eden Balcı, "Ekmeğin kilosu şu anda 9.10 liradan satılıyor. 230 gramlık ekmek 2.5 liraya çıkarsa kilosu 10.86 lira olacak. 12 liradan altında olacağı için fiyat artışı makul" diye konuştu. Balcı, Ankara'da 200 gramlık ekmeğin 2.25 lira olması halinde kilosunun 11.25 lira olacağını kaydetti.
ZAM MALİYETLERİN ALTINDA
Halil İbrahim Balcı, 2017'den bu yana un fiyatlarının 270, maya fiyatlarının ise yüzde 300 arttığını belirterek, ekmeğe sadece yüzde yüz fiyat artışı yapıldığını söyledi.
"KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"
Balcı, "Sadece son 10 ayda un ve işletme fiyatları yüzde 60 arttı. 3 günde, 1 haftada ya da ayda bir un fiyatlarının artması kabul edilebilir değil" dedi.
Bu kapsamda esnafın mağdur olmaması için ekmekte artık fiyat artışına gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Balcı, fırıncılara azami kilogram fiyatı 12 lirayı geçmeyecek şekilde valilik ve ticaret odalarına başvuru yapma çağrısında bulundu.
(Alıntı)