Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2021, 17:14   #1
Çevrimdışı
CyBeR
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekran kartı fiyatları yeniden yükselişe geçti




Kripto para madenciliğinin yeniden hareketlenmesi ile birlikte ekran kartı piyasasında yeniden fiyat artışları baş gösterdi.

Son aylarda, özellikle kripto para madencilerinden gelen yoğun talep nedeniyle Nvidia ve AMD gibi ekran kartı üreticileri stok problemleri yaşıyor.

Adeta bir meslek haline gelen kripto para madenciliği, ekran kartı satışlarının büyük bir kısmını oluşturuyor.

Kripto para madencileri, yeni ekran kartlarında yaşanan kıtlığın ve yüksek fiyat artışının en büyük sorumlusu olarak kabul ediliyor. Ortaya çıkan bilgilere göre, her dört ekran kartından biri madencilik için kullanılıyor.

DÜŞEN FİYATLAR YENİDEN YÜKSELMEYE BAŞLADI
Son aylarda ise kripto para madencilerine adeta savaş açan Çin, harcanan enerji nedeniyle madencileri ülkeden kovmaya başlayınca ekran kartı fiyatları düşüşe geçmişti. Ancak sektörden gelen bilgilere göre fiyatlar yeniden yükselmeye başladı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Örneğin Radeon RX 6800 ve RX 6800 XT modelleri, amiral gemisi RX 6900 XT'nin tavsiye edilen satış fiyatından bile daha yüksek fiyatlara satılmaya başladı.

Kara borsada GeForce RTX 3070 Ti gibi NVIDIA modelleri 2000 ve GeForce RTX 3090 modeli ise 4029 eurodan satılmaya devam ediyor.

AMD ekran kartı fiyatlandırması 10 Ekim ile 29 Ekim arasında yüzde 18 artış gösterirken, NVIDIA modelleri ise yüzde 16 zamlı satılıyor.

Nvidia ve AMD gibi üreticiler ise durumdan son derece memnun. Her iki şirket de ilk çeyrekte toplam 4 milyar dolar civarında oyuncu ekran kartı satmıştı. Bu fiyatın yaklaşık 500 milyon doları madencilere ait.

(Alıntı)

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver