Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2021, 21:35   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru Kayısılı Kuru Üzüm Hoşafı




Yazın taze, kışın kuru meyvelerden yapılan en lezzetli şeylerden biri de hoşaflar. Yemeklerin yanına kola yerine kesinlikle hoşafı tercih ederim. Tabi yemek çok ağırsa bu fikri biraz olsun değiştirebilirim (yalan yok)
Gazlı içicekler yerine midenizi rahatlatacak, sindiriminize yardımcı kendi yaptığınız içecekleri tükemek çok daha sağlıklı.
Tabi her zaman söylediğim gibi mutfak dolaplarının ücra köşelerinde saklanan az sayıda malzemeyi değerlendirmenin de en pratik yolu.
Evde bulunan kuru meyveleri karıştırarak birbirinden leziz hoşaflar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz içine biraz karanfil ekleyerek hoş bir aroma da katabilirsiniz.


Malzemeler:
1,5 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
1,5 litre su

Yapılışı:
Kuru kayısıları sudan geçirip bıçakla 2 parçaya bölün. Üzümleri de sudan geçirip süzülmeye bırakın.
Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
Şeker eriyip su kaynadıktan sonra kuru kayısı ve üzümleri tencereye ekleyip 10-15 dakika kayısılar yumuşayıp üzümler şişinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Hoşafı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan