Mercimek Mantısı
Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Yoğurtlu sosu için;
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Mercimek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
1 Kırmızı mercimeğimizi yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
2 Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
3 Ardından üzerine bulgur ve baharatları da ilave ederek kıvam alana kadar karıştıralım.
4 Harcımız koyulaştıktan sonra parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak top şeklini verelim, servis tabağına dizelim.
5 Uygun bir kaseye aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ilave ederek çırpalım.
6 Salçalı sos için uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Üzerine domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyerek kavuralım.
7 Son olarak mercimek mantılarımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından salçalı sosu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|