Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2021, 00:28   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gözlerin Şişmesine Neden Olan Besinler




Litrelerce su içmenize ve yediklerinize tuz atmamanıza rağmen sabahları şişmiş gözlerle mi uyanıyorsunuz? İşte hiç bilmediğiniz, gözlerinizin şişmesine neden olan besinler...

Fast food: Ekstra tuz eklemeseniz bile öğle yemeğinizde 2 bin miligram, yani bütün gün yemeniz gerekenden daha fazla sodyum yer alıyor. Yüksek oranda sodyum aldığınızda vücudunuz şişer.


Domates: Solanin içeren meyve, inflamasyon ve şişliğe neden olur. Bilimsel olarak kanıtlanmasa da eklem yangısı gibi inflamatuar hastalıklara sahip hastalar, domates yemeyi bıraktıktan sonra daha iyi olduklarını söylüyorlar.


Patlıcan: Patlıcan da domates gibi solanin içerir. Yine bilimsel olarak kanıtlanmasa da, gözlerin şişmesine neden olur. Patlıcan yemeyi bıraktıktan 3 hafta sonra farkı görebilirsiniz.


Konserve yiyecekler: Konserve yiyeceklerdeki fazla sodyumdan kurtulmak için pişirmeden önce iyice yıkamanız gerekir.


Buğday ekmeği: Gluten intoleransına sahipseniz veya buğday alerjiniz varsa, ekmek yediğinizde vücudunuzda şişlikler meydana gelebilir.

Süt ürünleri: Süt, peynir ve yoğurt da inflamatuar besinler olduğundan şişliğe neden olabilir. Özellikle de alerjiniz varsa. Süt ürünlerini azalttığınızda gözlerinizdeki şişliğin azaldığını göreceksiniz.

Acı biber: Kapsaisin içeren acı biberler vücut dokunuzun yanarak iltihaplanmasına sebep olabilir. Bu durumdan gözleriniz de etkilenebilir.


Şeker: Beyaz şeker tükettiğiniz en inflamatuar besinlerden bir tanesidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver