Zeytinyağlı Bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı
Güzel ve doyurucu bir ikili !
Kepekli Pirinç Pilavı için,
2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.
Zeytinyağlı Bezelye için gerekenler,
* 1/2 kilo iç bezelye
* 1 baş soğan
* 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
* 1 adet patates ( küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
* bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su
Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. |