Kaçak Kız Bohçası
Hamur İçin :
* 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
* 1 kg un
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* Tuz
* Katı yağ (tereyağı, margarin)
Börek Harcı İçin :
* 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
* 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış
Üzerlerine :
* 1 yumurtanın sarısı
* Çörek otu
* Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.
* Un, sıvı yağ, yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.
* Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor).
* Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.
* Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin.
* Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
* Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin |