Kırıkkale'de HES kodu kontrolü yapılarak otobüse alınması gereken yolcular 'elektrik' olmadığı için sistemin çalışmaması üzerine HES kodlarına bakılmadan kabul edildi. Bu esnada Covid-19 PCR testi pozitif olan kadın da yolcular arasına kabul edildi. Durum, ekiplerin gerçekleştirdiği kontroller sırasında ortaya çıktı. Ekipler, hem kadına hem de otobüs firmasına 4 bin 50’şer lira idari para cezası uyguladı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İl Jandarma Komutanlığı ve İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince, korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında denetimler yapıldı. Ankara-Samsun D-200 kara yolu üzerindeki trafik kontrol noktasında jandarma ekipleri, otobüs ve özel araçlarda seyahat eden kişilerin "HES kodu" kontrollerini gerçekleştirdi.
4 BİN 50'ŞER LİRA PARA CEZASI UYGULANDI
Sivas’tan İstanbul’a giden bir yolcu otobüsünde yapılan "HES kodu" sorgusunda bir kadının Covid-19 PCR testinin pozitif olduğu tespit edildi. Jandarma, durumu İl Salgın Denetim Merkezi’ne bildirdi. Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralını ihlal eden kadına ve otobüs firmasına 4 bin 50’şer lira idari para cezası yazdı.
"ELEKTRİKLER YOKTU, SİSTEM ÇALIŞMADI"
Filyasyon ekipleri, otobüs şoförüne "HES kodu" sorgusu yapılmadan yolcu alınmaması gerektiğini söyledi. Covid-19 hastası kadını "HES kodu" sorgulamadan otobüse alan şoför ise "elektrikler yoktu" diyerek sistemlerin çalışmadığını iddia etti.
PCR testi pozitif olan kadın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yurtta karantinaya alındı.
İHA