Çikolatalı Çilekli Güllaç Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çikolatalı Çilekli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler - 7 adet güllaç yaprağı
- 6 su bardağı süt
- 250 g toz şeker
- 100 g sütlü çikolata (Parçalanmış)
- 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao
- 10 adet çilek (Dilimlenmiş)
- 100 g damla çikolata
Çikolatalı Çilekli Güllaç Nasıl Yapılır? - Bir tencerede toz şeker ve kakaoyu karıştırın. İçine 3 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırmaya devam ederek orta ateşte kaynayana dek pişirin.
- Kaynayınca ateşten alıp hemen çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Çikolata içinde eriyince sütün kalan kısmını da ekleyin.
- İlk güllaç yaprağını büyük bir tepsiye koyun, üzerine 1 kepçe sostan gezdirin ve yumuşayınca hemen tart kalıbına alın.
- Üzerine bir miktar daha sos gezdirin. Tüm katlar için aynı işlemi tekrarlayın. Her iki katta bir çilek dilimlerini dizip damla çikolata serpin.
- En üst katı da yaptıktan sonra kalan sosun tamamını üzerine dökün ve yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirin ve iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
|