Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Haziran 2021, 20:25   #1
Çevrimiçi
CeRoN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Araştırmacılar koronavirüsü tespit eden maske geliştirdi




MIT ve Harvard bilim insanları, PCR testleri ile neredeyse aynı doğru sonuçları veren koronavirüs tespit eden yüz maskesi geliştirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya son 1,5 yıldır koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Bilim insanları ise insanları koruyacak aşılardan, hastaları daha çabuk iyileştirecek ilaçlara kadar birçok çalışmaya yoğunlaşmış durumda. Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden bir araştırma ekibi başarılı bir çalışmaya imza attı. Ekip, yapay biyoloji reaksiyonlarını kumaşlara yerleştirdi. Böylece, patojenleri ve toksinleri tespit ederek kullanıcıyı uyaran maske geliştirdiler.

Koronavirüs tespitinde yeni test

Araştırmacılar bir hastanın nefesinde SARS-CoV-2 virüsünün varlığını tespit etmek için giyilebilir teknolojiyi standart yüz maskelerine entegre etti. Düğmeyle etkinleştirilen maske PCR testleri ile yaklaşık aynı oranda doğru sonuçlar verdi. Üstelik 90 dakika içinde. Çalışmayı, Nature Biotechnology‘de yayımladılar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(Foto: Harvard Üniversitesi)

Bu maskeler tek kullanımlık sensörlere sahip. Araştırmacılar, dondurularak kurutulmuş SHERLOCK sensörlerini bir kağıt maskeye yerleştirdi. Giyilebilir sensörlerde olduğu gibi, dondurularak kurutulmuş bileşenler silikon elastomer ile çevrili. Koronavirüs tespiti için araştırmacılar, sensörleri maskenin iç kısmına yerleştirdi. Böylece maskeyi takan kişinin nefesindeki viral partikülleri algılıyor.

Yüz maskelerine ek olarak, programlanabilir biyosensörler virüsler, bakteriler, toksinler ve kimyasal maddeler dahil tehlikeli maddelerin hareket halindeyken algılanmasını sağlamak için diğer giysilere entegre edilebilir. Örneğin, hastane önlükleri bir aday.

Koronavirüs salgınından önce ekip bu teknolojiyi bir başka virüs salgınında kullanmıştı. İlk olarak 2015’te Zika virüsü salgınında bir araca entegre ederek teste uyguladılar. Maske üzerindeki teknoloji evde yapılan hamilelik testleri gibi çubuklardaki değişimle sonucu gösteriyor. Bununla birlikte sonuçlar kullanıcı gizliliği için yalnızca maskenin iç kısmında gösteriliyor.

wFDCF yüz maskesi, tamamen oda sıcaklığında çalışırken mevcut RT-PCR testleriyle karşılaştırılabilir yüksek doğruluk oranları veriyor. Üstelik ısıtma veya soğutma araçlarına ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Teknoloji, hızlı taramayı sağlayan ilk SARS-CoV-2 nükleik asit testi.

__________________
Building a data ecosystem.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver