Biber Turşusu
İyi ve güzel bir biber turşusu için malzemeler,
15 su bardağı kadar su
3 çorba kaşığı kadar tuz,
1 baş sarımsak ( Türk sarımsağı olursa daha lezzetli olur çin sarımsaklarını tercih etmeyiniz )
3 su bardağı sirke
1 kilogram kadar sivri biber ( hangi biberi istiyorsanız kullanabilirsiniz )
2 çay kaşığı kadar şeker
1 fincan nohut
3-4 aret ortaboy havuç
Nasıl Yaparız ?
Öncelikle turşu suyunun temiz olması ve kaynatılarak soğutulması gerekiyor. Sivri biberleri bir bütün olarak ayıklayarak saplarındaki fazlalığı dilerseniz kesebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük parçalara ayırabileceğiniz gibi 2 ye ortadan bölmekte lezzeti arttıracaktır. Biberleri kavanoza sırası ile biber, sarımsak havuç sıralamasında diziniz. Taze biberlerin üzerini bir parmak su geçinceye kadar doldurup güneşi almayacağı ve rutubetsiz bir yerde tutunuz. 10-15 gün içinde harika turşunuz hazır olacaktır.
Püf Noktası:
Bu işin püf noktaları sirke tuz ve sudur. Tuzu çok koyarsanız ve kaynamış soğumuş su olmazsa turşunuz kesinlikle yumuşar. Suyu kaynatarak koymadığınız taktirde turşunuzun üzerinin de küf tutacağını göreceksiniz. |