Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2021, 13:59   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biber Turşusu




İyi ve güzel bir biber turşusu için malzemeler,

15 su bardağı kadar su
3 çorba kaşığı kadar tuz,
1 baş sarımsak ( Türk sarımsağı olursa daha lezzetli olur çin sarımsaklarını tercih etmeyiniz )
3 su bardağı sirke
1 kilogram kadar sivri biber ( hangi biberi istiyorsanız kullanabilirsiniz )
2 çay kaşığı kadar şeker
1 fincan nohut
3-4 aret ortaboy havuç

Nasıl Yaparız ?

Öncelikle turşu suyunun temiz olması ve kaynatılarak soğutulması gerekiyor. Sivri biberleri bir bütün olarak ayıklayarak saplarındaki fazlalığı dilerseniz kesebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük parçalara ayırabileceğiniz gibi 2 ye ortadan bölmekte lezzeti arttıracaktır. Biberleri kavanoza sırası ile biber, sarımsak havuç sıralamasında diziniz. Taze biberlerin üzerini bir parmak su geçinceye kadar doldurup güneşi almayacağı ve rutubetsiz bir yerde tutunuz. 10-15 gün içinde harika turşunuz hazır olacaktır.

Püf Noktası:

Bu işin püf noktaları sirke tuz ve sudur. Tuzu çok koyarsanız ve kaynamış soğumuş su olmazsa turşunuz kesinlikle yumuşar. Suyu kaynatarak koymadığınız taktirde turşunuzun üzerinin de küf tutacağını göreceksiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan