Cevap: Kalbimin Günlüğü
Aynanın karşısında buluyorum kendimi. Daha çok acı çektirmek istiyormuşum gibi bakıyorum yüzüme. Gözlerime, asıl kırgınlığın yattığı gözlerime bakıyorum. Uykunun uğramadığı gozlerimde kayboluyorum... Daha fazla dayanamıyorum kendimi görmeye açıyorum suyu yorgunluğumu almasını ister gibi buz gibi suyu çarpıyorum yüzüme. Sızlayan yaralarımı umursamadan sertçe hissediyorum o soğukluğu. Kafamı kaldırıyorum aynadaki halime gülüyorum sanki hislerim bile geçmeyeceğine inanmış gibi gülüyorum... Balkona çıkıyorum dün gecenin izlerini taşıyan zemine bakıyorum, kurumuş kan izlerinin bulunduğu zeminde gözlerim dolanıyor. Gözlerim masanın üstünde duran pakete kayıyor acılarımı yüklediğim pakete bakıyorum. Uzanıyorum yakıyorum bir tanesini, her aldığım nefeste rahatlamak istiyorum acılarımın geçmesini diliyorum. Sessizliğiyle ürperten sokağa kayıyor gözlerim. Sokak lambalarının bile aydınlatamadığı o karanlık sokakta sanki seni görebilicekmişim gibi her köşesine bakınıyorum. Bir kedi miyavlaması sessizliğe ihanet edercesine yayılıyor etrafta. Ellerim masanın üstündeki telefona gidiyor yine aynı şarkıyı açıyorum. Kimsenin duymasını istemiyormuşum gibi bir hisle sesini kısıyorum. Soğuk zemine oturuyorum, kimse anlamasın acı çektiğimi, ağladığımı diye kücüluyorum o zeminde. Günler sonra adımı senin sesinden duyduğum geliyor aklıma bir anlıkta olsa kokunu aldığım saniyeleri yine yaşıyorum. İçimde bir heyecan yeşeriyor. Hırkamın cebine kızarmış elimi sokuyorum ordaki kolyeye değiyor parmaklarım... Karanlıkta görmesemde renklerini ezbere bildiğim çicekli kolyeye bakıyorum. Çıkartmamak sözüyle taktığım kolyeyle anılara iniyorum... Gözlerimden ne zaman akmaya başladığını bilmediğim yaşların ıslaklığıyla çıkıyorum anılarımdan. Masadaki pakete tekrar ihtiyaç duyuyor sanki bedenim elimi uzatıyorum içinden son sigaramı çıkartıyorum. Kaybetmekten korkuğum kolyeyi avcumun içinde elimdeki yaralara inat sıkıyorum. Çakmağın sesi bir anlık müziğin sesini bastırıyor. Dumanın havada kaybolmasını izliyorum böyle böyle son sigaramı da içiyorum. Gerisinde bıraktığı külleri dün geceki küllerin arasına ittiriyorum. Şarkının sözleri nakaratını söylerken sol gözümden bir damla yaş geliyor peşinden de devam eden yaşlarla o soğuk zemine uzanıyorum. Ellerimi kaldırıp silmeye halimin olmadığı yaşların önce sıcaklığını hissediyorum yanaklarımda, peşinden gelen soğuklukla ürperiyorum sanki. Yine aynı kedinin miyavlaması bozuyor sokaktaki sessizliği. Bir ümit ağlamamak için kapatıyorum gözlerimi. Boş bir çabaya giriştiğimi anlıyorum. O soğuk zeminde kaç gecedir olduğu gibi uykuya bırakıyorum kendimi... bir kez daha kimsesiz olduğumu anlayarak bedenimi uykuya bırakıyorum...
__________________ char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); } |