Şarap Sever Misiniz
Sıcak şarap (mulled wine), kırmızı şaraba dayanan sıcak alkollü içecektir.
Şeker ve baharatlarla 70-80 dereceye ısıtılır.
Geleneksel olarak, Avusturya, Almanya, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti'nde Noel pazarlarında ve açık havada düzenlenen festivallerde kullanılır.
İlk sıcak şarap tarifleri 17. yüzyılından dır. Tarihi tariflere göre kırmızı şaraba baharat, şeker ve yumurta sarisi eklenir ve çikolata kaplar içinde servis edilir.
Malzemeler
1 portakal
1 şişe kırmızı şarap
Yarım taze zencefil, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
2 tarçın çubuğu
3-4 adet karanfil
Yarım çay bardağı şeker
(Malzemeleri damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Şarabı portakal suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Portakal kabuklarını, zencefili, tarçın çubuklarını, karanfili ve şekeri şarap karışımının üzerine koyun; şekeri eritmek için karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta-yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra tüm lezzetlerin özleşmesi için ısıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve bir saat kadar pişirin.
En son ne zaman sıcak şarap içtiniz? |