Kabaklı Minik Kekler
Kabaklı Minik Kekler
10 - 11 adet
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
dörtte üç su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
dörtte bir tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
üçte bir su bardağı mısır veya badem yağı
dörtte bir su bardağı portakal marmelatı
1 kabak, rendelenmiş ve kağıt havlu üzerinde süzülmüş
dörtte üç su bardağı kuru üzüm veya kuru vişne
dörtte bir su bardağı ceviz veya badem
Hazırlanması:
Fırını 205C'ye getirin. Unu, şekeri, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde yumurtayı, yağı, marmelatı, rendelenmiş kabağı çırpın.
Unlu karışımı üç seferde yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. (yoğun bir karışım elde edeceksiniz.) Üzümleri ve cevizleri ilave edin.
Muffin kaplarına kek kağıdı yerleştirin. Her bir kaba dörtte üçlerini dolduracak kadar kek karışımından boşaltın. Fırına yerleştirip 17-20 dakika pişirin. 5 dakika tel üzerinde soğutup kekleri kaplarından çıkartıp servis yapın. |