Kızılcahamam testi kapama tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 orta boy testi
1 kilogram kuzu ve dana eti
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
7-8 adet arpacık soğan
6-7 diş sarımsak
3 su bardağı pirinç
Tuz
Hazırlanışı
Etleri iri kuşbaşı halinde doğrayıp, terbiyesini yaparak sarımsak ve arpacık soğanla beraber testiye doldurun.
Testiyi ters çevirerek bakır bir kaba yerleştirin.
Etrafına et parçaları koyun. Bu şekilde etin pişip pişmediğini anlarsınız.
Suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
Etler pişince suyu ile de pilavı hazırlayın.
Afiyet olsun...
alıntı |