Cevap: Manisa Mutfağından Mutlaka Tadılması Gereken Yemek Tarifleri
Kula göveci tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapımı için malzemeler
2 kilogram kemikli kuzu eti500 gram domates250 gram yeşil biber150 gram tereyağı1 çay kaşığı tuz
Kula göveci tarifi Nasıl yapılır?
Etleri düdüklü tencerede 45 dakika haşlayın.
Ardından parçalayıp güveçlere bölüştürün.
Domatesleri ve biberleri doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.
Tuzunu da ilave edip karıştırın.
Etin haşlama suyundan azar azar güveçlere ekleyin.
Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edin.
Güveçleri 180 derecede ısıttığınız fırına verin.
30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yanına pilav ve cacık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|