Manisa Mutfağından Mutlaka Tadılması Gereken Yemek Tarifleri
Manisa mutfağından mutlaka tadılması gereken nefis yemek tarifleri
Ege Bölgesi'nin güzide şehri Manisa, mutfağı en zengin illerimizden. Akla ilk gelen Manisa kebabı oluyor genelde ama aslında Manisa'nın çorbadan tatlıya birçok önemli yemeği bulunuyor. Sizin için bu yemeklerin tariflerini tek tek araştırdık ve hepsini bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Nohutlu işkembe tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İşkembe denince akla genellikle ilk olarak çorba gelir ama işkembenin nohutla yapılan yahnisi de mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Manisa mutfağına ait nohutlu işkembe tarifimiz de bu lezzetle tanışmak isteyenler için birebir. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
750 gram dana işkembesi3 adet kuru soğan2 su bardağı nohut1 çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz4 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı sirke
Nohutlu işkembe tarifi Nasıl yapılır?
Nohutları 10-12 saat önceden ıslatın.
İşkembeyi iyice temizleyip bol suyla yıkayın.
10 dakika kadar sirkeli suda bekletin.
Ardından durulayıp kuşbaşı doğrayın.
Diğer yanda soğanları piyazlık doğrayın.
Zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
İşkembeleri de soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Ardından nohut, ılık su ve tuz da ekleyip düdüklü tencerede 1 saat pişirin.
Dilerseniz içine 1*yemek*kaşığı domates salçası ve kırmızı tuz biber de ekleyip kırmızı sosun içinde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun…
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
Konu Ece tarafından (22 Ocak 2021 Saat 11:37 ) değiştirilmiştir.
|